Reseptit

Kauneudenhoidon luonnolliset vaihtoehdot - pakkauksetta.

Hammastahna

Hammastahna ei enää olekaan valkoista.
8.11.2016
Tein ensimmäisenä kokeiluversion, jota parantelen tarpeen mukaan. 

2 rkl bentoniittisavea
2 tl koivusokeria (xylitol) -> aiemmin 1/2 tl merisuolaa
1 tl ruokasoodaa
10 tippaa eteeristä öljyä (piparminttu)
2 rkl kookosöljyä 

Hellattoman kokin reseptissä neuvottiin vielä lisäämään steviaa. Jutussa myös kerrotaan, mitä kaikkea tavanomainen hammastahna sisältää ja miksi monet näistä kemikaaleista ovat meille täysin tarpeettomia. 

Tilattuani raaka-aineet nettikaupasta, minulle tuli 40g muovisaaste teipeistä ja kuplamuovista! Tosin minulle jäi litra kookosöljyä lasipurkissa ja metallikannella, 500 g savipussi ja kilon chia-siemeniä paperipussissa (uudelleen suljettavassa versiossa on muovia niiltä osin...) sekä pari lasipullossa viihtyvää eteeristä öljyä. 

9.11.2016: Sain vastaukseni asiakaspalvelusta. Foodinin pakkaukset eivät ole kierrätettävää materiaalia, vaan ne tulee hävittää energiajätteeseen. Harmillista. 


Kuorintavoide

3/4 dl kahvinpuruja (käytetyt mutteripannusta) 
3-4 rkl kookosöljyä
2 tl kaakaojauhetta
1/5 dl sokeria

Määrät ovat vähän sinne päin, en mittaillut vaan kaadoin suoraan kulhoon. 

Tämä on sellaista herkkua, että melkein harmittaa ettei se päädy suuhun! Turvallista ja tehokasta. Kämppis sanoi, että on parasta vartalokuorintavoidetta, jota on ikinä maistanut. 

4 kommenttia:

 1. Miten ihmisen elimistö reagoi tuohon saveen? Onko asiaa tutkittu? Kerääntyykö se esim. maksaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos luet Hellattoman kokin linkin, saat vastauksen kysymykseesi. Savi ei imeydy elimistöön lainkaan, vaan päinvastoin kerää kaikki ruuan mukana elimistöömme joutuneet lisäaineet, myrkyt, torjunta-aineet ja kehoon kuulumattomat ainesosat kunnes löytää tiensä ulos systeemistämme luonnollista kautta.

   Poista
  2. Täältä voit lukea erään lääketieteen tutkimuksen lääketietellisistä savista: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2904249/

   Poista
  3. Kiitos tiedosta!

   Poista

Kommentoi, ehdota ja kysy